Renholmenille uusi toimitusjohtaja – suuria panostuksia tulossa

Renholmenin uusi toimitusjohtajaksi on nimitetty Örjan Kallin 15.4.2024 alkaen. Hän on toiminut johtavissa asemissa monissa puu- ja rakennusalan yrityksissä ja on parhaimmillaan teknisessä osaamisessa ja myynnissä. – Renholmenilla on nyt edessään laajentuminen Euroopan markkinoilla. On todella hauskaa olla mukana edistämässä tätä kehitystä, hän sanoo.

Örjan Kallin on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja hän aloitti työuransa työnjohtajana ja tuotantopäällikkönä Skanskalla, jossa hän oli mukana muun muassa teollisuus- ja liikerakennusten sekä asuntojen rakentamisessa. 1990-luvun alun rakennusalan kriisin jälkeen hän työskenteli rakennus- ja puunjalostusteollisuuden ympäristö- ja laatujohtamisen konsulttina.

Viimeksi kuluneiden 25 vuoden aikana Kallinilla on ollut monia päällikkötehtäviä puu- ja rakennusteollisuudessa. Hän on työskennellyt muun muassa Västerbottenilaisen IUC Trän, Martinsons Byggsystemin ja SSC Entreprenadin eli Skellefteån puutyökeskuksen toimitusjohtajana. Viimeksi hän on toiminut itsenäisenä konsulttina.

 – Olen hyvin iloinen uudesta tehtävästäni Renholmenilla. Uskon, että minulla on paljon annettavaa projektityöskentelyyn – joka on yksi Renholmenin ydintoiminnoista – kuten myös markkinointi- ja myyntityöhön. Olen työskennellyt paljon markkinoinnin parissa niin Ruotsissa kuin ulkomaillakin, mistä on hyötyä nyt, kun Renholmen on suuntaamassa maantieteellisesti laajemmille markkinoille Euroopassa, Örjan Kallin kertoo.

– Olen innoissani päästessäni auttamaan Renholmenia sen kasvussa. Heillä on hyvin kunnianhimoiset tavoitteet seuraavalle viidelle vuodelle ja he ovat kehitysorientoituneita. Se tuntuu hyvältä – minä haluan eteenpäin, Kallin jatkaa.

Per Jonsson on toiminut jonkin aikaa vt. toimitusjohtajana ja on rekrytointiin hyvin tyytyväinen.  – Renholmenilla on upea ja sitoutunut henkilöstö, joten Örjanin joukkue tulee tukemaan häntä esimerkillisellä tavalla. Henkilöstö tuntee tarkasti tuotteemme, yrityksen kulttuurin ja asiakkaat. Örjanin johdolla tästä joukkueesta tulee huippuhyvä, Jonsson vakuuttaa.   

Jonsson kertoo, että Renholmenilla on edessään valoisat näkymät. Kannattavuus on hyvä ja myynti näyttää hyvältä kuten tilauskantakin. Käynnissä on myös keskusteluja tulevista kaupoista sekä vanhojen että uusien asiakkaiden kanssa.

Örjan Kallinin aloitettua Per Jonsson palaa kokoaikaisesti tehtäväänsä Aratin, Renholmenin omistajayhtiön toimitusjohtajaksi. Hän jatkaa kuitenkina Renholmenin hallituksen puheenjohtajana.

Jaa artikkeli

Kategoriat