Renholmenilta ainutlaatuinen tuote sahateollisuuteen

Renholmen on yhdessä suomalaisen Metsä Fibren kanssa kehittänyt järjestelmän, jonka avulla lajittelulinjan operaattorit valvovat prosessia valvomosta. Viimeinen pala täysin valvomosta ohjattavaa sahatavarankäsittelyä on nyt valmis. 

– Olemme aina työskennelleet kehittääksemme ja tehostaaksemme tuotteitamme, ja tämä on ollut todella jännittävä hanke, joka on onnistunut uskomattoman hyvin. Olemme hyvin ylpeitä Metsä Fibren kanssa tekemästämme hienosta yhteistyöstä, sanoo Renholmen AB:n markkinointipäällikkö Bernt-Ove Andersson.

Yhteisen kehityshankkeen tuloksena on syntynyt tuote nimeltä ROSY (Robovision System), joka nyt esitellään markkinoille. Se on käänteentekevä tuote, joka tehostaa sahatavaran käsittelyä, lisää turvallisuutta ja parantaa työympäristöä.  

ROSY on enemmän kuin pelkkä robotti. Siinä on edistynyt kuvausjärjestelmä ongelmia aiheuttavan sahatavaran havaitsemiseen, ongelman fyysisesti korjaava robotti ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, älykäs koneenohjaus, joka hoitaa kaikki sahevirrassa mahdollisesti syntyvät tilanteet.

Tuote on lajissaan aivan ainutlaatuinen ja se voidaan ottaa käyttöön niin Renholmenin kuin muidenkin toimittajien valmistamilla tuotantolinjoilla. Metsä Fibren Rauman sahalla on nyt kuusi järjestelmää, kaksi tuorelajittelussa, kaksi rimoituskoneilla ja kaksi kuivalajittelussa.  

ROSY havaitsee ja käsittelee kaikki sahatavarakappaleet, jotka aiheuttaisivat häiriötä kauempana prosessissa. Vialliset, käyrät, kiertyneet tai muuten rikkinäiset kappaleet nostetaan pois sahevirrasta. Jos kappale on väärässä asennossa, se korjataan automaattisesti. – On uskomattoman hauskaa esitellä tämä tuote markkinoille, ja me uskomme sen muuttavan tulevaisuudessa sahatavarankäsittelyssä tehtävän työn samalla tavoin kuin kamerajärjestelmä, joka aikanaan korvasi linjan ääressä kappaleita arvioimassa istuvat operaattorit, sanoo Renholmen Ab:n toimitusjohtaja Daniel Holmgren.

Jaa artikkeli

Kategoriat