Scanpole Oy kasvaa yritysostoilla

Scanpole Oy on ostanut ranskalaisen Saint-Gobain S.A.:n omistamien irlantilaisen PDM Timber Treatment Ltd ja englantilaisen Calders & Grandidge Ltd koko osakekannan. Calders & Grandidge Ltd osakekauppa siirtyy Englannin kilpailuviranomaisten käsittelyyn. Molemmat yhtiöt ovat erikoistuneet pylväiden ja aitapaalujen valmistamiseen Irlannin ja Englannin markkinoilla.

PDM Timber Treatment Ltd:n liikevaihto vuonna 2023 oli 33,4 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 30 työntekijää. Calders & Grandidge Ltd:n liikevaihto vuonna 2023 oli 16,5 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 52 työntekijää. Yritysjärjestelyjen jälkeen Iivari Mononen –konsernin liikevaihto nousee vuonna 2024 yli 100 miljoonan euron ja henkilöstön määrä 200 henkilöön.

PDM Timber Treatment Ltd:n toiminta Kilteelissä, Dublinin lähellä, ja Calders & Grandidgen Ltd:n toiminta Bostonissa, Itä-Englannissa, jatkuvat nykyisillä markkinoilla entisellään.

– Iivari Mononen konsernin strategiana on olla markkinajohtaja puupylväsmarkkinoilla ja Pohjois-Euroopan suurin puisten aitapaalujen valmistaja. Nyt tehdyt yritysjärjestelyt tukevat strategiaamme. Järjestelyt mahdollistavat synergiaedun puunhankinnassa, logistiikassa ja tehtaiden välisessä tuotantoyhteistyössä, sanoo Iivari Mononen konsernin toimitusjohtaja Ari Mononen.

– Näiden liiketoimintojen myynti on osa Saint-Gobainin strategiaa muokata konsernin liiketoimintaa sellaisten liiketoimintojen ympärille, jotka ovat soveltuvat Saint-Gobainin visioon olla maailman johtava kevyen ja kestävän rakentamisen toimittaja, sanoo Saint-Gobain UK strategiajohtaja Andy Turner.

PDM Timber Treatment Ltd:n toimitusjohtajana toimii 1.3.2024 alkaen Janne Monni.

Jaa artikkeli

Kategoriat