SCA:sta Gällö Timber AB:n ainoa omistaja

SCA on ostanut Persson Invest AB:lta 50 prosenttia Gällö Timberin osakkeista ja jatkaa sahan ainoana omistajana. Saha oli yritysten yhteisomistuksessa vuodesta 2010 alkaen, ja siihen on tehty merkittäviä investointeja toiminnan kehittämiseksi ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Kauppa toteutuu vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana. Nykyään sahalla on 115 työntekijää ja kapasiteetti on 370 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa.

SCA on Euroopan suurin yksityinen metsänomistaja 2,7 miljoonalla hehtaarilla ja on metsäomistuksineen kehittänyt hyvin investoidun teollisen toiminnan sahojen, sellutehtaiden ja pakkauspaperin valmistuksen kanssa. Ostamalla Persson Investin osuuden Gällö Timberistä SCA vahvistaa asemaansa yhtenä Ruotsin johtavista sahatavaran tuottajista.

Persson Invest on Östersundissa sijaitseva perheyritys. Konsernin liikevaihto on noin 8 miljardia kruunua ja se työllistää noin 1 350 henkilöä. Yhtiöllä on kuusi liiketoiminta-aluetta, joilla henkilö-, kuorma- ja linja-autojen myynti on kaksi suurinta liikevaihdolla ja henkilöstömäärällä mitattuna. Persson Invest omistaa noin 140 000 hehtaaria metsää ja harjoittaa puunjalostusta Valbo Trä -yhtiössä, jossa on kolme laitosta, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi kruunua.

SCA ja Persson Invest jatkavat yhteistyötä kaupan jälkeen muun muassa toimittamalla sahatavaraa Persson Investin toimintoihin ja ostamalla metsäraaka-aineita Persson Investin metsätiloista.

– Ostamalla jäljellä olevan osan Gällö Timber AB:sta vahvistamme edelleen SCA:n sahatoimintaa ja jatkamme vahvaa yhteistyötämme Persson Investin kanssa. Gällössä yhdessä Persson Investin kanssa tekemiemme investointien avulla olemme parantaneet toiminnan kilpailukykyä ja turvanneet paikallisia työpaikkoja, sanoo SCA:n toimitusjohtaja Ulf Larsson.

Jaa artikkeli

Kategoriat