Stora Enso ja EcoTelligent Oy yhteistyöhön

Stora Enso ja suomalainen EcoTelligent Oy ovat solmineet yhteistyön aloittamisesta puisten tietoliikennemastojen valmistamiseksi. Yhteistyön on määrä tarjota vaihtoehto, joka vähentää riippuvuutta teräksestä ja betonista tietoliikennemastoissa kestävän kehityksen mukaisten tornien avulla, jotka sulautuvat luonnollisesti ympäristöön.

Tornit rakennetaan LVL:stä, joka on painoon suhteutettuna kaksi kertaa terästä vahvempi. Lisäksi materiaalilla on suuri kantokyky, joka tukee helposti tietoliikennelaitteita. Toisin kuin teräs ja betoni, LVL on suhteellisen kevyt kuljettaa ja se voidaan koota moduuleiksi paikan päällä ilman raskaita laitteita. Lisäksi LVL on uusiutuva materiaali, jolla on minimaalinen hiilijalanjälki. Torneja tullaan käyttämään aluksi 5G-torneissa.

– Olemme ylpeitä voidessamme solmia kumppanuuden EcoTelligentin kanssa, joka meidän tavoin pyrkii rikkomaan rajoja ja esittelemään puun monia mahdollisuuksia, sanoo Stora Enson Wood Products-divisioonan johtaja Lars Völkel.

– Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti on rakenteilla tuhansia tietoliikennetorneja. On yhä tärkeämpää ottaa huomioon päästöt tällä sektorilla. Stora Enson sitoutuminen fossiilisten materiaalien korvaamiseen uusiutuvilla on täydellinen kumppani meille, sanoo EcoTelligentin toimitusjohtaja Gyöngyi Mátray.

Jaa artikkeli

Kategoriat