Tino Aalto Sahateollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Sahateollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Tino Aalto (VTM). Aalto siirtyy Sahateollisuuden toimitusjohtajaksi liikenne- ja viestintäministerin erityisavustajan paikalta. Aiemmin Aalto on työskennellyt muun muassa Teknologiateollisuus ry:ssä innovaatiopolitiikan päällikkönä ja toimitusjohtajan neuvonantajana, sekä eritysavustajana valtioneuvoston kansliassa vastaten omistajaohjauksesta ja ulkoministeriössä vastaten vienninedistämisestä ja kauppapolitiikasta. Hänellä on myös työtaustaa suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL:sta sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen kokemusta konsulttitalo Milttonilta.

– Sahateollisuus haluaa edelleen vahvistaa alan tunnettuutta ja yhteistyösuhteita eri puolille yhteiskuntaa. Alan vahva ympäristötarina ja tulevaisuuden menestysmahdollisuudet on tärkeätä saada kuuluviin entistä paremmin. Tino Aallossa yhdistyvät laaja-alaiset verkostot, monipuolinen teollisuuspoliittinen osaaminen sekä kyky toimia innovatiivisesti alan vaikuttajana, Sahateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Tommi Sneck sanoo.

– On suuri ilo päästä työskentelemään merkittävän vientialan puolesta. Tavoitteena on rakentaa entistä parempia toimintaedellytyksiä vastuulliselle suomalaiselle sahateollisuudelle. Sahateollisuuden ratkaisuilla on merkittävä ilmastopotentiaali. Lisäksi alan työllistämisjalanjälki on vahva ympäri Suomen. Alan suuret mahdollisuudet huomioiva teollisuus- ja metsäpolitiikka on keskeisessä roolissa kestävän kasvun ja kilpailukyvyn kannalta, Tino Aalto toteaa.

Aalto aloittaa työssään 1.10.2022. Nykyinen toimitusjohtaja Kai Merivuori jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. – Haluan kiittää jo tässä yhteydessä todella hyvää työtä tehnyttä Merivuorta,  Sneck päättää.

Jaa artikkeli

Kategoriat