Tukholmaan rakennetaan maailman suurin puukaupunki

Atrium Ljungberg julkisti maailman suurimman puualan kaupunkirakennusprojektin, Stockholm Wood Cityn. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan vuonna 2025 ja ensimmäisten rakennusten odotetaan valmistuvan vuonna 2027. Hanke on laajuudeltaan yli 250 000 neliömetriä ja on siten maailman suurin tunnettu puurakennushanke. Uudella alueella sijaitsee lisäksi 7 000 toimistotilaa ja 2 000 asuntoa Sicklassa, Tukholman eteläosissa. Se tarjoaa elinvoimaisen kaupunkiympäristön, joka on sekoitus työpaikkoja, asuntoja, ravintoloita ja kauppoja.

– Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Stockholm Wood Cityn. Tämä ei ole vain tärkeä askel meille yrityksenä, vaan historiallinen virstanpylväs ruotsalaiselle innovaatiokyvylle. Stockholm Wood City ilmentää tulevaisuuttamme. Vuokralaisilta on vahva kysyntä innovatiivisille, kestäville ratkaisuille – tähän kysyntään vastaamme tällä aloitteella, sanoo Atrium Ljungbergin toimitusjohtaja Annica Ånäs.

Nykyaikainen puurakentaminen on kuuma keskustelunaihe maailmanlaajuisesti, mutta tähän mennessä valmistuneet hankkeet ovat usein yksittäisiä rakennuksia tai kortteleita. Muun muassa The New European Bauhaus on viime vuosina ajanut puurakentamisen lisäämistä, mutta vanhat tavat ja uskomukset ovat hidastaneet kehitystä. Puurakennuksista on monia etuja sekä ympäristön että ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Kuten useat tutkimukset osoittavat, puurakennukset parantavat ilmanlaatua, vähentävät stressiä, lisäävät tuottavuutta ja varastoivat hiilidioksidia koko käyttöaikansa.

– Meille on tärkeää saada aikaan positiivinen muutos sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Haluamme luoda ympäristön, jossa asiakkaamme, täällä asuvat ja työskentelevät, voivat osallistua tulevaisuuden kaupunginosan kehittämiseen ja suunnitteluun, Ånäs kertoo.

Stockholm Wood City on Vimeo

Jaa artikkeli

Kategoriat