USNR toimittaa jakosahan UPM Korkeakosken sahalle

UPM investoi lähes 10 miljoonaa euroa Korkeakosken sahan modernisointiin. Sahalla otetaan vuonna 2025 käyttöön USNR:n toimittama uusi jakosaha. Kyseessä on hyvin merkittävä investointi Korkeakosken sahan tehokkuuteen ja kilpailukykyyn.

– Sahauksella on Korkeakoskella yli 60 vuoden historia. Täällä on tehty pitkään hyvää työtä, ja tämä investointi on mainiota jatkoa sille. Korkeakosken saha on ollut jo pitkään malliesimerkki erinomaisesta tuotantotehokkuudesta, ja investointi vahvistaa asemaamme entisestään, kertoo Korkeakosken sahanjohtaja Janne Klaavuniemi.

Sahan modernisoinnissa uusitaan sahauksen toisessa vaiheessa oleva jakosaha, automaatio ja muuta laitteistoa. Raaka-aine pystytään investoinnin myötä hyödyntämään tehokkaammin, kun samasta tukkimäärästä saadaan enemmän lopputuotetta. Moderni laitteisto parantaa myös energiatehokkuutta.

– Pyrimme kehittämään pitkäjänteisesti sahojamme tehokkaammiksi ja vastuullisemmiksi. Tämä investointi on hieno virstanpylväs ja hyvin linjassa tavoitteidemme kanssa, sillä pyrimme olemaan alan vastuullisin toimija, sanoo UPM Timberin vastuullisuudesta ja investoinneista vastaava johtaja Thomas Westerback.

Jaa artikkeli

Kategoriat