Uuden sahalaitoksen peruskivi muurattiin

Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n historiassa kääntyi viime perjantaina, 15. heinäkuuta, uusi sivu. Yrityksen kautta aikojen suurimman investoinnin, uuden sahalaitoksen, peruskivi muurattiin. Juhlavassa tilaisuudessa peruskiveen muurattiin tietoja hankkeesta, pidettiin puheita ja lapion varteen tarttui useampi sukupolvi.

Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n uusi sahalaitos sisältää uuden sahakoneen, sahaansyötön, kuorimon, 30 lokeron tuorelajittelu- ja rimoituslaitoksen sekä tuotannonohjausjärjestelmän. Investoinnin kokonaiskustannusarvio on lähes 25 miljoonaa euroa, ja uuden sahalaitoksen on määrä valmistua kesällä 2023.

Uuden sahalaitoksen avulla yritys saa kaksinkertaistettua tuotantomääränsä, mikä mahdollistaa kansainvälistymisen. – Olemme saaneet paljon kyselyitä ulkomailta, mutta tähän asti kapasiteettimme on riittänyt vain kotimaan toimituksiin, toimitusjohtaja Juha Kokkonen kertoo.

Kansainvälistymisen lisäksi investointi tuo mukanaan digitalisoitumisen.

Uusi sahakone on HewSaw SL 250 2.2 ja sen toimittaa Veisto Oy. Sahaansyötön ja alasahan toimittaa Nordautomation Oy, kuorimakoneen Valon Kone Oy ja tuorelajittelu- sekä rimoituslaitteiston Renholmen. Rakennusurakoinnista vastaa Rakennus ja Suunnittelu Jouni Vuokila ja alueen maaurakoinnista HV-Heli Oy Hannu Vuokila.

Perheyrityksessä on ollut vilkas kesä, sillä yrityksen tiloissa Tervolassa ovat vierailleet muun muassa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sekä kansanedustaja Katri Kulmuni.

Yritys työllistää, Kittilässä sijaitseva tytäryhtiö VK Timber Oy mukaan lukien, 30 henkilöä. Toiminnan kasvaessa uusien työntekijöiden rekrytoiminen alkaa ensi talvena.

Jaa artikkeli

Kategoriat