Vapo Terran Turengin pellettitehdas Versowood Oy:lle

Neova Oy:n tytäryhtiö Vapo Terra Oy ja Versowood Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Vapo Terra myy Turengin pellettitehtaan Versowood Oy:lle. Kaupan on määrä toteutua 1.1.2024. Turengin pellettitehtaan kahdeksan työntekijää siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Osapuolet ovat alustavasti neuvotelleet myös kaupasta, jolla Vapo Terra myisi Vilppulan pellettitehtaan tuotantokoneet Versowoodille vuonna 2025, mikäli tehtaan raaka-aineen ja kuivausenergian saatavuus loppuisi.

Vapo Terran liiketoimintastrategian mukaan se keskittyy jatkossa entistä enemmän omistamiensa maa-alueiden arvon nostoon muun muassa luvittamalla maille aurinko- ja tuulivoimapuistoja. – Nyt tehtävällä kaupalla vapautetaan pääomia tähän toimintaan, Vapo Terran polttoaineliiketoiminnasta ja kiinteistökehityksestä vastaavan johtaja Pasi Koivisto sanoo.

– Tällä liiketoimintakaupalla vahvistamme pellettiliiketoimintaamme. Turengin tehdas on ollut pitkään Riihimäen sahan tärkeä asiakas purutoimituksien osalta ja tehdyllä kaupalla pellettituotantomme kasvaa lähes 100.000 tonniin. Näemme bioenergiassa ja erityisesti pelleteissä kasvupotentiaalia yhtiön kannalta, Versowood Oy:n toimitusjohtaja Ville Kopra sanoo.

Jaa artikkeli

Kategoriat