6/2021

HtF Group – ”Asiat eivät kehity, jos ei tee jotain uutta”

Ari Pölkky, Mika Sumuvuori ja Jani Uura perustivat HtF Groupin 2016, kun he ostivat Helatukku Finland Oy:n. Konserni täydentyi vuonna 2019 valaistus- ja sähkösuunnitteluun erikoistuneella KVS Oy:llä ja ERP-järjestelmiin ja räätälöityihin ohjelmistoratkaisuihin erikoistuneella MP-Tietosovellukset Oy:llä. Viimeksi tänä keväänä HtF Group täydentyi neljännellä tytäryhtiöllä, kun yhtiö teki sopimuksen Suomen Helakeskus Oy:n koko osakekannan siirtymisestä HtF Groupin omistukseen.


Helakeskuksen toimitusjohtajaksi siirtyi HtF Groupin johtaja Ari Pölkky. Helatukun toimitusjohtajana aloitti HtF Groupin kehitysjohtaja Mika Sumuvuori.


Suomen Helakeskuksen oston myötä konserni laajensi projektiluonteiseen kauppaan, Helatukku Finlandin asiakkaat toimivat enemmän kuluttajakaupassa. Uuden tytäryhtiön myötä konsernin valikoima on kattava. – Halusimme pitää Helakeskuksen ja Helatukun omina tytäryhtiöinään, koska molemmilla yhtiöillä on omat brändit. Olemme saaneet tästä positiivista palautetta asiakkailta, ja se näkyy myös myynnin kasvuna, Ari Pölkky sanoo.


Konsernin pääkonttori on Seinäjoella, jossa Helatukun tilat ovat juuri uusittu. Varastotilaa on hankittu 1000 m² lisää ja sekä toimistotilat että näyttelytila on uusittu. Samalla KVS muutti samaan rakennukseen. Syksyllä remonttivuorossa ovat Helakeskuksen tilat. Konsernilla on näyttelytilat myös Turussa ja Tampereella. HtF Group julkaisi juuri uuden päämiehen, Grassin, joka on yksi maailman johtavista laatikko- ja saranavalmistajista.


Asiakkaat ovat HtF Groupin strategian ytimessä. – Meidän tavoitteena on auttaa suomalaisia kiintokalustetoimittajia kehittymään ja pärjäämään ulkomaista kilpailua vastaan. Meillä on tarjolla nykyaikaisia ratkaisuja ja pystymme tarjoamaan koko paketin, valaistusta ja digitaalisia työkaluja myöten, Sumuvuori toteaa.


HtF Group aikoo jatkaa hyväksi havaitsemallaan tiellä ja jatkaa uusien innovaatioiden ja konseptien kehittämistä. – Asiat eivät kehity, jos ei tee jotain uutta, Sumuvuori sanoo.


HtF Groupilla on suunnitteilla Octoberfestit syksyllä ja muiden yritysten kanssa yhteiset Puusepänpäivät keväällä Seinäjoella.

 

Hanna Luoma

Lue lisää HtF Groupin toiminnasta Puumies-lehdestä 6/2021

Jaa artikkeli

Kategoriat