9/2023

SEW-EURODRIVE Oy:ltä merkittävä kokonaistoimitus Koskisen uudelle sahalle

SEW-EURODRIVE Oy:n määrätietoinen työ sahateollisuuden käyttötekniikan sekä niihin liittyvien palveluiden tarjoajana on tuonut sille vakaan aseman alalla. Vaikka alan viime vuosien investointiaalto alkaa hiipumaan, uskotaan yrityksessä myös ensi vuodesta tulevan hyvän elinkaaripalveluiden ansioista.

Hollolassa pääkonttoriaan pitävä SEW-EURODRIVE Oy on tyytyväinen lopuilleen kääntyvästä vuodesta. – Kulunut vuosi on ollut todella kiireinen ei pelkästään huoltopalveluiden vuoksi, vaan myös merkittävien toimitusten osalta, aluemyyntipäällikkö Timo Tuominen kertoo. SEWin merkittävin toimitus suuntautui vajaan 30 kilometrin päähän, Koskisen Oyj:n uudelle sahalle.

– Koskisen uusi saha on meille erittäin merkittävä kokonaisuus, ja uskomme myös meidän maantieteellisen läheisyytemme olevan heille tärkeä asia huolto- ja varaosapalveluiden vuoksi, SEWin toimitusjohtaja Juha Korhola toteaa. Korhola toimi vuoden 2022 alkuun asti myyntijohtajana, jonka jälkeen hän otti toimitusjohtajuuden vastaan. Edelleen varsin myyntiorientoitunut Korhola kertoo oppineensa paljon uutta vajaan kahden vuoden aikana, jolloin hänen on pitänyt ottaa vastuu myynnin lisäksi myös kokoonpanotehtaan, huoltokeskusten, taloushallinnon ja henkilöstöpuolen asioista.

SEWin tuotteet on edustettuna kattavasti joka osastolla Koskisen uudella sahalaitoksella sahaan syötöstä rimoitukseen asti. Yhteensä SEWin käyttölaitteita, kuten vaihdemoottoreita, servomoottoreita, taajuusmuuttajia ja MOVI-C®-automaatiojärjestelmiä yhteensä yli 300 kappaletta. – Nyt Koskisella ollaan käyttöönottamassa uutta kunnonvalvontajärjestelmää nimeltään DriveRadar®, jonka käytön mahdollistaa uusimpien käyttölaitteittemme digitalisaatio, Tuominen sanoo.

DriveRadar®-palvelu mahdollistaa käyttölaitteiden huolto- ja korjaustoimenpiteiden ennakoivan suunnittelun ja vähentää odottamattomia järjestelmävikoja. SmartDataCollector -ohjelmisto muuttaa SEWin käyttölaitteet ”älykkäiksi laitteiksi”, jotka toimittavat tietoa suoraan sovelluksesta kunnonvalvontaan ja järjestelmäanalyyseihin. Ohjelmisto voidaan asentaa joustavasti eri järjestelmiin ja liittää myös jälkiasennuksena olemassa oleviin järjestelmiin.

Koskisen projektinjohtaja Lassi Santala kertoo yhteistyön heidän ja SEWin välillä alkaneen vaihdemoottoreista jo kauan aikaa sitten. Santala on työskennellyt Koskisella jo lähes 30 vuotta, ja yhteistyö on jatkunut hyvänä koko ajan, tiivistyen uuden sahan myötä entisestään. – SEWin tuotteet ovat säilyneet laadukkaina ja kilpailukykyisinä, minä vuoksi heidän tuotemerkkinsä on osa meidän laitestandardiamme, hän sanoo.

Sahateollisuuden hyvin tunteva SEW osallistuu ensimmäistä kertaa nyt myös puusepänteollisuuspäivään, joka järjestetään Vierumäellä helmikuussa. – Haluamme oppia tuntemaan paremmin myös puusepänteollisuuden toimijoita ja heidän tarpeitaan, Korhola kertoo.

Lue koko artikkeli uudesta Puumies-lehdestä (tilaajille).

Jaa artikkeli

Kategoriat